Een schat aan ervaring in houten pallets

De herkenbare gele gevelverlichting maakt Niburg Pallets zichtbaar. Ons bedrijfspand aan de weg van Slagharen naar Hollandscheveld, nabij de grens van Overijssel en Drenthe, staat helemaal vol met houten pallets, gebruikt en nieuw. Hier runnen wij, Arjan en Fenske, enthousiast ons prachtige bedrijf.

Professionals in pallets

Oprichter Arjan Niburg werkt al sinds het vorige millennium in de houten pallets: “In 1999 zette ik mijn eerste stappen in dit prachtige vak. In de loop van de tijd leerde ik zowel het product als de klanten goed kennen. Met die ervaring op zak begon ik in 2011 op kleine schaal voor mezelf. Mijn parttime bedrijf dat ik met oom Hans runde groeide mooi.”

In plaats van steigerplanken

In 2014 is Arjan fulltime gaan werken binnen zijn bedrijf. Een jaar later ging aan de Hoogeveenseweg 2 in Slagharen de bouw van een nieuwe hal van start. op 28 juni 2015 stonden de eerste pallets in de hal. Begin 2016 telt Niburg Pallets vier medewerkers. Ook Fenske werkt  inmiddels in de zaak, waarmee zij Niburg Pallets een extra impuls heeft gegeven: handel in palletplanken: “De palletplanken zijn in trek voor onder meer woningdecoratie, als betaalbaar alternatief voor steigerhout.”

Geleidelijke groei

Onze directe en flexibele aanpak werkt heel goed. Onze klanten waarderen onze laagdrempeligheid en korte lijnen. Het ging zo goed dat wij in 2015 vanuit Dedemsvaart verkasten naar ons eigen, prachtige bedrijfspand in Slagharen. Daar hebben wij ruimte voor eventuele verdere uitbreiding in de toekomst. Maar zover is het nog niet: wij kiezen voor gestage groei, zodat wij kunnen blijven werken zoals wij het graag doen: klantgericht en persoonlijk.

Persoonlijk in pallets

Persoonlijk en sociaal, dat is hoe wij werken. Verwacht bij ons geen digitale enquêteformulieren voor ‘klantbeoordeling’ of ‘salesmanagers met targets’. Wij knopen liever persoonlijk een praatje aan. En hebt u wensen, vragen of opmerkingen? Eén telefoontje is genoeg om die persoonlijk bij ons neer te leggen. Correct en direct, dat is hoe wij het doen.

Duurzaam in pallets

Handel in gebruikte houten pallets en reparatie van beschadigde houten pallets voor hergebruik, het leidt tot minder grondstoffenverbruik. Recycling maakt ons werk van nature zeer duurzaam en onlosmakelijk verbonden met termen als circulaire economie en cradle-to-cradle. Maar wij gaan verder. Dankzij onze uitgekiende werkwijze bij reparatie van pallets, hebben wij een zeer geringe afvalstroom. Onder meer dankzij ledverlichting werken wij zeer energiezuinig. Onze ambitie is om in de toekomst volledig energieneutraal te gaan werken. Want dat is goed voor het milieu én scheelt in de kosten.

 

vraag-een-offerte-aan